Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

dinsdag 22 juni 2010

Helden laten vallen

Anelka Burger

Alle kans dat het Franse elftal de achtste finales van het WK niet haalt. Vanmiddag speelt het tegen Zuid-Afrika. Poulegenoten Uruguay en Mexico spelen ook tegen elkaar en hoeven maar gelijk te spelen om, ten koste van Frankrijk, door te gaan.

Frankrijk speelde zijn eerste twee WK-duels slecht. Het leidde tot onvrede, frustratie en aggressie. Aanvaller Nicolas Anelka, die opgroeide in de beruchte Parijse voorstad Trappes en een broodje hamburger naar zich vernoemd kreeg, schold de coach uit voor hoerenzoon.

Toen dat nieuws uitlekte, klonk het als een startschot voor openbaar geruzie. Inmiddels heeft fastfoodketen Quick de reclame voor de Anelka Burger stopgezet. Ook de Franse bank Crédit Agricole sponsort les blues niet langer.

Is dat verstandig? Helden die slecht presteren laten vallen? Of is het olie op het vuur? Moet een sponsor een speler of een heel team spelers niet in voor- en tegenspoed, rijkdom en armoede bijstaan tot het einde van een contract hen scheidt?


3 reacties op “Helden laten vallen”

  1. Het blijft een risico voor een merk om een bekend persoon aan je te binden. Want gaat het even iets minder, dan kan dat in dit geval de verkoop van die burger beïnvloeden. Maar ja, zo’n risico moet je incalculeren. Om die persoon keihard te laten vallen vind ik redelijk laf.

  2. De aarde is een planeet waar een atleet een snack naar zich vernoemd kan krijgen. De aarde is een bijzondere planeet.

    Er bestaan contracten tussen zakenmensen en sporters. Contracten met kleine letters en clausules. Eén van die clausules zegt vast het een en ander over wat te doen in geval van een wanprestatie.

    Maar ik vind: stand by your man. Of team. Frustraties afreageren op een coach hoort erbij. Hoerenzoon roepen lucht op.

    Braveriken halen de selectie van een nationaal elftal niet, omdat ze braaf zijn. Te onverschillig, genuanceerd in gedachten en onopvallend. Als je wil winnen, moet je met vuur spelen. Met gevaarlijke jongens

  3. Fransen boycotten graag iets als het hen niet zind.
    Zouden wij ook moeten doen, krijgen we veel meer voor elkaar.
    Maar goed, in het geval van Quick dus goed om ermee te stoppen,w ant voor je het weet worden ze zelf geboycot. ;)

Roept u maar